Lokalna Samoorganizacija

Dobrodošli na sajt
Lokalne Samoorganizacije

Lokalna Samoorganizacija je osnovana 2016. godine od strane, proaktivnih entuzijasta, koji su spremni da pomognu svojim položajem, društvu u celini.

Lokalna Samoorganizacija se od svog postojanja trudi da olakša stvaranje mogućnosti komšijama i sugrađanima da promene svoju zajednicu na bolje. Da motiviše i poveća građansko angažovanje u nastojanjima za kvalitetnijim životom. U našoj ulici, našoj opštini i gradu.

Naše udruženje nastoji da osnaži građane da ostvare svoje „pravo da znaju“ obezbeđivanjem besplatnih obrazovnih materijala i programa, i kada je potrebno, preduzimanjem pravnih radnji za sprovođenje prava javnosti na pristup javnim dokumentima i javnim sastancima.

Ideja nam je da uključimo zajednicu u aktivnosti, olakšamo izgradnju konsenzusa, blagovremeno  informišemo građane o svojim narednim koraciima, da bi efikasnije mogli da artikulišemo njihove želje, očekivanja i inicijative. Želimo poboljšati kvalitet života edukacijom članova zajednice kroz osmišljavanje i realizaciju različitih programa u gradu Beogradu i drugim gradovima naše zemlje. Da zaštitimo i unapredimo vrednosti zajednice širenjem javnog diskursa, organizovanjem i inspirisanjem građanskog učešća i težnjom ka progresivnom i održivom razvoju zajednice.  

Beograd 26. decembar 12 časova Hotel "Zira"

Osnovna vizija UG "Lokalna Samoorganizacija" je pravednije i pravičnije društvo, zajednice u kojoj su informacije o važnim pitanjima lako dostupne svim građanima.

Do sada smo organizovali veliki broj različitih programa i projekata. Dosta građana imalo je do sada priliku da pohađa naše besplatne obuke, seminare i kurseve na kojima smo se trudili da dovedemo što relevantnije predavače i ponudimo vredne i korisne edukativne sadržaje iz oblasti:

IT-obuke
IT Obuke
preduzetništvo
Preduzetništvo
građevina
Građevina

PLANIRAJMO ZAJEDNO

Održivi urbani razvoj

Pozivamo sve zainteresovane građane Beograda i Niša da uzmu učešća u konferencijama koje će se održati u ova dva grada.

U okviru konferencija će se predstaviti mogućnosti građana za veću, izraženiju, produbljeniju i efikasniju participaciju u oblasti planiranja urbanog razvoja, tačnije u oblasti izrade ili izmene planova detaljne regulacije.

Beograd 26. decembar 12 časova Hotel "Zira"